Gombafasírt gyorsan, egyszerűen – VIDEÓVAL

Hozzávalók:

  • 1 kg csiperke gomba
  • 1 fej vörös hagyma
  • 3 zsemle (vagy 4-5 szelet kenyér)
  • 2 dcl tej (vagy szódavíz)
  • 3 tojás
  • 20 dkg zsemlemorzsa
  • egy csokor petrezselyemzöld
  • 5-6 gerezd fokhagyma
  • 1 kávéskanál ételízesítő
  • 1 csipet őrölt bors, só

Az elkészítés módja a kép alatt olvasható.

A zsemlét (vagy a kenyeret)  áztassuk a tejbe (vagy szódavízbe), majd miután megszívta magát, szorítsuk, nyomkodjuk ki belőle a felesleges nedvességet addig amíg egy közepes állagú (nem túl híg és nem túl száraz) masszát kapunk. Az apróra szeletel, hagymát egy kis olajon pároljuk üvegesre. A szintén nagyon apróra szeletelt gombát adjuk hozzá és pároljuk további 8-10 percig. Párolás közben hozzáadjuk az apróra vágott petrezselymet és a zúzott fokhagymát. Mikor készen van elkeverjük a beáztatott pék áruval. Várunk egypicit, hogy hűljön a massza, nem sokat csak annyit, hogy dolgozni tudjunk vele. Ezután formáljunk belőle korongokat, azokat forgassuk zsemlemorzsába, és olajban süssük ki.

Elkészítési idő: 35-40 perc

Bekerülési költség: 600-700 ft

Ezt a bejegyzést hozzászólásoddal érdekesebbé teheted.

A bejegyzéshez nem kapcsolódó, ízléstelen hozzászólások törlésre kerülnek.

 

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s