Padlizsánkrém gyorsan, egyszerűen – VIDEÓVAL

A padlizsánkrém finom napindító reggeli lehet pirítósra kenve, teával. Friss kenyérre kenve szinte alig lehet abbahagyni a fogyasztását. Pitával elő vagy főelőételként és megállja a helyét. Üvegbe zárva, hűtőben tárolva hetekig is eláll.

Hozzávalók:

  • 4 közepes méretű padlizsán
  • 1 fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 2 közepes méretű paradicsom (opcionális)
  • 500 g majonéz (kb. 5 púpozott evőkanálnyi) – fogyókúrázók nyugodtan kihagyhatják-
  • 200 g tejföl (kb. 2 púpozott evőkanálnyi)
  • csipetnyi őrölt feketebors
  • 1- 1,5 teáskanálnyi só

Az elkészítés módja a galéria alatt olvasható.

A padlizsánokat mossuk meg, töröljük szárazra és egy fém sütőlapon egészben, időnként forgatva süssük, egészen addig, amíg a héja szinte fekete és repedezett lesz. Minél kisebb a padlizsán átmérője annál gyorsabban és könnyebben lehet megsütni. A megsült padlizsánokat hagyjuk egy kicsit kihűlni, majd hámozzuk le a héját. A lehámozott padlizsán húsát egy fa vagy műanyag, esetleg teflonnal vagy porcelánnal bevont konyhai eszközzel zúzzuk pépesre. Fém eszköz használata esetén a padlizsán egy kicsit megbarnul. A turmix vagy botmixer alkalmazása azért nem a legmegfelelőbb mert azok a padlizsánban lévő magokat szétvágják, amitől egy kicsit kesernyés ízű lesz a kész krémünk. Az összezúzott padlizsánhúst tegyük egy edénybe és adjuk hozzá az apróra vágott vöröshagymát és paradicsomot, az összezúzott fokhagymát, valamint a majonézt és a tejfölt. Ezt jól összekeverjük, miközben hozzáadjuk az ízlésünknek megfelelő mennyiségű feketeborsot és sót.

Elkészítési idő: 35-40 perc

Bekerülési költség: 1000-1200 ft

Ezt a bejegyzést hozzászólásoddal érdekesebbé teheted.

A bejegyzéshez nem kapcsolódó, ízléstelen hozzászólások törlésre kerülnek.

 

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s