Macedón palacsinta újra gondolva – VIDEÓVAL

Hozzávalók:

  • 25 dkg liszt
  • 1 tojás
  • csipetnyi só
  • 1 teáskanál cukor
  • 2,5 dl víz
  • 2,5 dl tej
  • 1 evőkanál olaj
  • 5 banán
  • 1 dl csokiöntet
  • tejszínhab

A tészta elkészítése:

Egy tálba öntsd bele a lisztet, add hozzá a tojást, a sót és a cukrot, majd kevergetés közben fokozatosan adagold hozzá a vizet és a tejet. A tészta sűrűségét a víz és a tej mennyiségével tudod szabályozni, ezért nem érdemes egyszerre hozzáadni az egészet. A végén keverd a tésztába az egy evőkanálnyi olajat. A csomómentes palacsintatésztát a legegyszerűbben úgy tudod elkészíteni, ha egy botmixerrel kevered a masszát, de természetesen egy habverő vagy fakanál is megfelel a művelethez. Ezt követően egy forró palacsintasütőben kb. egy fél levesmerőnyi tésztát önts bele. Hozzávetőlegesen egy perc alatt megsül a palacsinta, ekkor fordítsd meg és újabb fél perc alatt megsül a másik fele is. Miután megsütötted az összes palacsintát hosszába vágd félbe a banánokat és tekerd rájuk a palacsintát. A tetejére tegyél tejszínhabot és csorgass rá csokiöntetet.

Mivel én ezúttal Valentin nap alkalmából készítettem a nejemnek ezért egy (nem) kicsit módosítottam az eredeti recepten. Hogy mit és hogyan? Nézd meg a lenti videón.

Pécs, 2018. március 04.

Dudi

Ezt a bejegyzést hozzászólásoddal érdekesebbé teheted.

A bejegyzéshez nem kapcsolódó, ízléstelen hozzászólások törlésre kerülnek.

 

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s