Fatorta készítése születésnapra – Videóval

Ez a torta, bár elég sok kalóriát tartalmaz, de garantáltan nem hizlal. Ugyanis ez a torta fából készült, a szeletek üzeneteket és emlékeket tartalmaznak. Az üzenetek és emlékképek transzfer ragasztóval lettek felvíve a szeletekre. A bevonat valódi marcipán, valódi tortabevonó és valódi színes tortadara.

Hozzávalók:

  • 1 db. torta méretű fatuskó
  • transfer gél (transfer ragasztó)
  • matt rögzítőlakk
  • a képek és üzenetek színes lézernyomtatóval történő kinyomtatása normál nyomtató papírra (tükör-fordítottan)
  • marcipán tortabevonó
  • csokimáz tortabevonó
  • színes tortadara

Az elkészítés módja a képek alatt olvasható. A képre kattintva GALÉRIA nyílik.

Egy tetszőleges méretű fatuskót hasogassunk szeletekre. A szeletek felületét csiszoljuk simára. Készítsük el az üzeneteket, majd egy színes lézernyomtató segítségével nyomtassuk ki. Fontos, hogy az üzenetek tükörképét nyomtassuk ki, különben fordítva lesz a szöveg. Én úgy csináltam, hogy megírtam az üzenetet egy szövegszerkesztőben, mellé tettem az üzenő személy arcképét, majd a Print Screen (képernyő mentés) gombbal lefényképeztem (kimásoltam) a képernyőt és beillesztettem egy képszerkesztő programba (Paint) ahol a vízszintes tükrözéssel megfordítottam. Ha ezzel megvagyunk a transfer gélt egy ecsettel vékonyan vigyük fel a tortaszeletekre, majd helyezzük a papírt képpel lefele a ragasztóra. Az esetleges levegő buborékokat egy műanyag lappal (én egy régi bankkártyát használtam erre) simogassuk ki a papír és a fa közül. 2-3 óra száradás után egy ecsettel nedvesítsük meg a papírt és kézzel dörzsöljük le. Nagyon nem szabad bevizezni, mert akkor a festéket is feloldjuk. Újabb 2-3 óra után a rögzítő lakkal kenjük át az egészet és már készen is vagyunk. A marcipán bevonat és a díszítés ugyanúgy készült mint ahogyan az igazi torták esetében.


Hogy miként sikerült a meglepetés? Az ünnepelt jót nevetett a tréfán, amikor rájött, hogy fából van a tortája, de ami azután történt könnyeket csalt a szemébe…

  • Ezt a bejegyzést hozzászólásoddal érdekesebbé teheted.
  • A bejegyzéshez nem kapcsolódó, ízléstelen hozzászólások törlésre kerülnek

 

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s