Pécsi salátaöntet

A friss zöldségsaláta ezzel az öntettel a legfinomabb. Minden zöldségnek felerősíti, kihozza az ízeit. Bármilyen étel mellé tálalhatjuk kis tálkákban, biztos a siker. Nálunk gyakran előfordul, hogy csak úgy önmagában egy egész étkezést helyettesít. Egyszerűen nem lehet betelni vele. A főétel elkészítése előtt szoktam összeállítani, hogy legyen idejük az ízeknek összeérni. Legalább 1-2 órát a hűtőben tárolom tálalás előtt.

Hozzávalók:

  • 1/2 liter langyos víz
  • 1 evőkanál méz
  • 2 evőkanál almaecet
  • 1/2 citrom leve
  • 1 teáskanál égészmagos dijoni mustár
  • 2 teáskanál só
  • 1 teáskanál olasz zöldfűszer keverék
  • 1 evőkanál olívaolaj

Elkészítés:

Egy magas falú edénybe öntsünk meleg vizet. Erre a legalkalmasabb egy söröskorsó. Én úgy csinálom, hogy egy félliteres korsót félig töltök meleg vízzel, hogy maradjon hely kavargatni a hozzávalókat. Hozzáadom az egy púpozott evőkanál mézet és addig kavargatom, míg az teljesen feloldódik. Ezt követően belekeverem az ecetet, citromlevet, mustárt, sót és az olasz zöldfűszer keveréket. Ekkor érdemes megkóstolni és ha jó, akkor nyugodtan hozzá lehet adagolni az olívaolajat. Ha az olajat korábban tesszük bele, nem tudjuk kóstolgatni a keveréket! Ha ezzel megvagyunk, öntsük fel a korsót hideg vízzel.

A megmosott zöldségeket (saláta, retek, hagyma, paradicsom, paprika, uborka, stb.) felvágjuk, majd ráöntjük a fenti öntetet. Jól összekeverjük, hogy minden zöldségdarabra jusson belőle.IMG_2531-2

Elkészítési idő: 5 perc

  • Ezt a bejegyzést hozzászólásoddal érdekesebbé teheted.
  • A bejegyzéshez nem kapcsolódó, ízléstelen hozzászólások törlésre kerülnek
Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s