Amerikai chilis bab

A képre kattintva GALÉRIA nyílik!amerikai_chilis_bab_019

Hozzávalók 4 személy részére:

  • 4 közepes méretű krumpli
  • 2 konzerv bab
  • 1 konzerv kukorica
  • 1/2 kg darált sertés hús
  • 3 dl víz
  • 1 tasak mexikói chilis bab alap
  • 1 dl paradicsomszósz
  • 1 tk chilipaprika örlemény
  • 20 dkg parmezán sajt

Elkészítés:
A krumplikat mossuk meg és alufóliába csomagolva héjában süssük 30-35 percig 200 C-on. Egy szűrő segítségéven a bab és kukorica konzerveket csöpögtessük le. A darált sertéshúst serpenyőben pirítsuk meg, majd vegyük ki egy edénybe. Ezután a serpenyőbe öntsünk 3 dl vizet és a mexikói chilis bab alapot bele öntve forraljuk fel. 2-3 perc forralást követően öntsük bele a lecsöpögtetett babot és kukoricát, majd keverjük hozzá a korábban megpirított darált húst. Óvatos kevergetés mellett, öntsük fel a paradicsom szósszal és fűszerezzük 1 teáskanálnyi chili paprika őrleménnyel.

Tálalás:
A héjában sült krumplit vágjuk félbe (vagy négybe) helyezzük a tányér közepére és merjünk rá egy merőkanálnyi chilis babot, majd szórjuk meg a tetejét 5 dkg reszelt parmezán sajttal.

Elkészítési idő: 45 perc

Ezt a bejegyzést hozzászólásoddal érdekesebbé teheted.
A bejegyzéshez nem kapcsolódó, ízléstelen hozzászólások törlésre kerülnek.

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s