Töltött padlizsán

A képre kattintva GALÉRIA nyílik!
IMG_2796

Hozzávalók:

  • 2 db padlizsán
  • 2 ek olívaolaj
  • 5 dkg gépsonka
  • 2 db. vöröshagyma
  • 1 db. kápia paprika
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 4 csipet kakukkfű
  • 3 dkg reszelt sajt
  • só, bors ízlés szerint

Elkészítés:

A padlizsánt megmossuk és hosszában félbevágjuk. A fél padlizsánok belsejét 1 cm-enként hosszában bevagdossuk úgy, hogy a héj ne sérüljön. A réseket ízlésünknek megfelelően besózzuk. Félretesszük annyi időre, ameddig elkészítjük a többi hozzávalót. A hagymát finomra aprítjuk, a paprikát apró kockákra vágjuk. Olívaolajon üvegesre pirítjuk a hagymát. Hozzáadjuk a paprikakockákat és összesütjük. Ezután keverjük bele a zúzott fokhagymát. Félretesszük hűlni. Amíg hűl, vékony, keskeny szeletekre vágjuk a sonkát. A padlizsánrésekbe beleillesztjük a vékony sonkadarabokat. Rámerjük a hagymás paprikás zöldségragut, egy-egy csipet kakukkfűvel fűszerezzük, és meghintjük reszelt sajttal. 180°C-ra előmelegített sütőbe tesszük, és addig sütjük, amíg a padlizsán meg nem puhul, és a sajt aranybarna nem lesz.

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s