Flekken

A képre kattintva GALÉRIA nyílik!
flekken_Dudi_010
Hozzávalók:

  • 1 kg csontozott sertés tarja
  • 1 dl olaj
  • 1 tk só
  • 1 tk bors
  • 1 tk chili paprika őrlemény
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 4 szelet szalonna

Elkészítés:
A szép márványos sertés tarját vágjuk 1 cm vastag szeletekre, enyhén klopfoljuk ki, majd mindkét oldalát irdaljuk be (egymásra átlósan ejtsünk mély vágásokat a szeleteken, így egyrészt nem zsugorodik össze a hús sütés közben, másrészt jobban bepácolódik). Tegyük félre és készítsük el a páclét. Egy edénybe öntsünk 1 dl olajat, amibe keverjünk el 1 tk sót, 1 tk borsot, 1 tk chili paprika őrleményt és az összezúzott 3 gerezd fokhagymát. Ezt a pácot a felszeletelt és beirdalt hús mindkét oldalára vigyük fel egy konyhai ecset segítségével (lásd a csatolt képeken). A bepácolt húst folpackba csomagolva tegyük a hűtőbe 1-2 órára. Egy serpenyőbe helyezzük el a szalonna szeleteket és jól süssük át. Ennek a zsírjába süssük készre a flekkent. Köretként adhatunk hozzá petrezselymes vagy hasáb burgonyát, rizst, bulgurt.

Elkészítési idő: 20 perc (pácolási idő nélkül)

Ezt a bejegyzést hozzászólásoddal érdekesebbé teheted.
A bejegyzéshez nem kapcsolódó, ízléstelen hozzászólások törlésre kerülnek.

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s