Sajtos debreceni cukkini ágyon

Sajtos_debreceni_cukkini_agyonA képre kattintva GALÉRIA nyílik!

Tekintsd meg a képeket, az elkészítésben sokat segíthetnek!

Hozzávalók

  • 3 db nagyobb krumpli
  • 2 fej vöröshagyma
  • 1 fej lila hagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 6 ek olívaolaj
  • 3 db paradicsom
  • 4 db cukkini
  • 2 arasznyi házi kolbász
  • 5 db debreceni kolbász
  • só (ízlés szerint)
  • 1 tk szárított oregánó
  • 1 ek olasz zöld-fűszer
  • 10 dkg reszelt parmezánsajt

Elkészítés

A krumplit alaposan megmossuk, majd félpuhára főzzük. Hagyjuk kissé kihűlni, majd meghámozzuk és felkarikázzuk. A hagymát és a fokhagymát is meghámozzuk, majd apróra vágjuk. Felforrósítunk 3 ek olívaolajat amin üvegesre pirítjuk a hagymát. A fokhagymát, csak a már megpirított hagymára tesszük rá, együtt a felkarikázott kolbásszal és debrecenivel. Egy picit megpirítjuk a kolbász karikákat, majd félre tesszük az egészet. A paradicsomot és a cukkinit megmossuk, szárazra töröljük majd felkarikázzuk. A pirított hagymakeverék egyharmadát, a benne lévő kolbásszal együtt egy olívaolajjal kikent tűzálló tálba öntjük. A zöldségkarikákat felváltva elhelyezzük a tálba úgy, hogy az utolsó sor előtt a maradék kétharmad hagymás kolbászt ráöntjük. Erre még egy sor zöldségkarikát helyezünk, majd alaposan megsózzuk, megfűszerezzük az oregánóval és az olasz zöld-fűszerrel. A tetejére bőven reszelünk sajtot. Az egészet meglocsoljuk a megmaradt olívaolajjal és 180 fokos sütőben 45 perc alatt aranyszínűre sütjük.

Ezt a bejegyzést hozzászólásoddal érdekesebbé teheted.
A bejegyzéshez nem kapcsolódó, ízléstelen hozzászólások törlésre kerülnek.

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s