Cukkinis cannelloni – képekkel

cukkinis_cannelloni_800A képre kattintva GALÉRIA nyílik!

Tekintsd meg a képeket, az elkészítésben sokat segíthetnek!

A cukkinimasszával töltött cannelloni (vastag cső alakú olasz tésztaféle) elkészítése nagyon egyszerű, ráadásul isteni finom. A cukkinit ne hámozzuk meg, mert a héja nagy mennyiségben tartalmaz béta-karotint, C-vitamint, folsavat, káliumot, kalciumot, foszfort, mangánt, cinket, nyákszerű és keserű anyagokat, valamint nyomokban még élettanilag értékes szelént is.
Hozzávalók:

  • 2 db cukkini (közepes méretű)
  • 4 db tojás
  • 5 gerezd fokhagyma
  • 2 csokor petrezselyem
  • 2 tk só
  • 10-20 dkg reszelt parmezánsajt
  • zsemlemorzsa.

Elkészítés:

A cukkinit megmossuk, legyaluljuk, megsózzuk, 10-15 percre félretesszük egy szűrőbe, hogy csöpögjön le, majd kinyomkodjuk a levét. Egy tálban összegyúrjuk a tojással, a zúzott fokhagymával, az aprított petrezselyemmel, hozzáadjuk a sajtot és annyi zsemlemorzsát, hogy a masszánk formázható legyen.
Tegyük egy habzsákba a cukkinimasszát, majd ennek segítségével töltsük meg a cannelloni tésztákat. Egy tűzálló tálat kenjünk ki vajjal, majd helyezzük el benne egymás mellé a megtöltött tésztákat. A tetejét öntsünk le paradicsomszósszal, majd szórjuk meg reszelt sajttal. A tálat alufóliával fedjük le és helyezzük 180 fokra előmelegített sütőbe. 40 perc alatt készre sül, ezt követően 5 perc pihentetés után tálalhatjuk.

31531087488_3ced5e088f_zA képre kattintva GALÉRIA nyílik!

  • Ezt a bejegyzést hozzászólásoddal érdekesebbé teheted.
  • A bejegyzéshez nem kapcsolódó, ízléstelen hozzászólások törlésre kerülnek.
Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s