Paprikás krumpli

paprikas_krumpli_800A képre kattintva GALÉRIA nyílik!

Tekintsd meg a képeket, az elkészítésben sokat segíthetnek!

Hozzávalók:

  • 6-8 db burgonya
  • 2 fej vöröshagyma
  • 1 szál (40-50 cm lecsókolbász)
  • bors
  • 2 ek pirospaprika
  • 1 ek ételízesítő
  • 2 ek sertészsír

Elkészítés:

A hagymát megtisztítjuk és apróra vágjuk. Két evőkanál sertészsírt hevítsünk fel egy edényben, tegyük bele a hagymát a dinszteljük üvegesre. Vegyük félre az edényt a tűzhelyről, és szórjuk meg pirospaprikával, sóval, borssal, ételízesítővel. Egy percre tegyük vissza a tűzre és jól keverjük át. Most adjuk hozzá a megmosott, megtisztított és kockára vágott burgonyát, és öntsük fel annyi vízzel, ami majdnem ellepi. 20 percig főzzük közepes lángon, közben kóstoljuk meg és ha szükséges akkor még tegyünk bele a korábban felsorolt fűszerekből. Amikor a burgonya majdnem kész, adjuk hozzá a felkarikázott lecsókolbászt és addig főzzük, amíg meg nem puhul, illetve a krumpli készre nem fő. Friss kenyérrel, savanyú uborkával vagy savanyú káposztával tálaljuk.

  • Ezt a bejegyzést hozzászólásoddal érdekesebbé teheted.
  • A bejegyzéshez nem kapcsolódó, ízléstelen hozzászólások törlésre kerülnek.
Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s