Tökfasírt

Tekintsd meg a képeket, az elkészítésben sokat segíthetnek!

A fasírtok készítéséhez ezúttal egy kisebb pézsmatököt (Cucurbita moschata) használtam. Ismert sonkatök, bébitök és kanadai tök néven is. A termés alakja jellegzetes, a kocsánytól távolabbi vége kiszélesedő. Húsa a sok karotintól élénk narancssárga. Nagyon alacsony kalóriatartalommal rendelkezik, emellett azonban nagyon fontos vitaminokat, ásványi anyagokat és bioaktív vegyületeket tartalmaz. Zsírtartalma rendkívül alacsony, ásványi anyagok közül káliumot tartalmaz nagy mennyiségben, de jelentős a Ca-, P-, Mg- és mikro-elem-tartalma is.

Hozzávalók:

  • 1 kg tök
  • 3 tojás
  • bors
  • 7-8 ek liszt
  • 4 ek zsemlemorzsa
  • 1 bögre zsemlemorzsa a panírozáshoz

Elkészítés:

A tököt egy nagy lyukú reszelőn lereszeljük, besózzuk, és pár percig állni hagyjuk. Amikor megszívta magát a sóval és kiengedett a leve, alaposan kifacsarjuk. Hozzákeverjük a tojásokat, majd annyi lisztet és zsemlemorzsát adunk hozzá, hogy galuska sűrűségű masszát kapjunk. Ízlés szerint megsózzuk, megborsozzuk. A tökmasszából közepes méretű golyókat formálunk, majd forró olajban aranysárgára sütjük.

IDE KATTINTVA TEKINTHETED MEG A 19 KÉPBŐL ÁLLÓ GALÉRIÁT!

Ezt a bejegyzést hozzászólásoddal érdekesebbé teheted.

A bejegyzéshez nem kapcsolódó, ízléstelen hozzászólások törlésre kerülnek

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s