Mit tegyek ha eltévedek?

A cím úgy lenne helyes, hogy “Mit tegyek mielőtt eltévedek?” Csakhogy senki nem készül arra, hogy eltéved. Szeretek utazni kisebb nagyobb távolságra és időnként felmerült bennem, hogy amennyiben történne velem valami és segítségre lenne szükségem meg tudnám mondani pontosan a készenléti szerveknek, hogy hol tartózkodom? A legtöbbször igen, meg tudnám mondani. Nagyon sokszor viszont nem. Például éjszaka sok sok óra gépjárművezetés után néha abban sem vagyok biztos, hogy éppen melyik megyében vagyok, főleg külföldön. Gyalogosan vagy kerékpárral az erdőben túrázva tudom, hogy melyik túraútvonalon vagyok, de ha eltévednék, amire szerencsére még nem volt példa, akkor csak azt tudnám, hogy melyik túraútvonalról keveredtem el, hogy pontosan hol vagyok azt nem tudnám megmondani, hiszen eltévedtem. Maximum azt, hogy utoljára hol voltam akkor amikor tudtam, hogy hol vagyok. Na de a segítség nem oda kell ahol korábban voltam, hanem ahol most vagyok. Ha idáig eljutottál az olvasásban akkor gondolom, hogy már tudod is a megoldást. Elő kell venni az okos telefont és megnézni, hogy hol vagy. Majd ezt közölni a segélyhívóval. Ennyi.

Köszönöm, remek ötlet. És működik is. Utakon közlekedve csak ránézek és megmondom, hogy hol vagyok. Az út számán túl még a kilométer szelvényt is megtudom mondani, és már indulhat is értem a segítség. Mentő, tűzoltó, rendőr vagy ami éppen kell. Remek! Ezzel véget is érhetne ez a kis szösszenet. De nem ér 🙂

Mert mi van ha külföldön vagyok, és akad némi nemű kommunikációs hiányosság? Tudom, hogy hol vagyok, de hogyan mondjam el? Vagy itthon vagyok de éppen gyalogosan egy erdő közepében? Tudom, sokan most
újra megismétlik amit korábban: -Vedd elő az okos telefonod és nézd meg a GPS koordinátát, ezt diktáld be a segélyhívónak és kész.

Ok! Remek ötlet! Te próbáltad már az okos telefonodból kicsikarni a GPS koordinátát? Igen?

Nem egyetlen kattintás igaz? És mikor megvan akkor van két hosszú számsorod … ráadásul ilyenkor mintha az akku is gyorsabban merülne…

Nem egyszerű igaz?

Ezzel a problémával már sokan találkoztak. Megoldást is találtak már rá. Képzeld 3!!! HÁROM!!! szóval meg tudod mondani HÁROM méter pontossággal, hogy éppen hol tartózkodsz 🙂 A világ bármely pontján lehetsz, HÁROM szóval el tudod mondani. Hihetetlennek tűnik? Pedig igaz. A megoldás az amit eddig is gondoltál.

Az okos telefonod!

Ahhoz, hogy 3!!! HÁROM!!! szóval el tudd mondani, hogy hol vagy töltsd le a telefonodra a What3words programot innen: https://what3words.com/ Én letöltöttem, kipróbáltam, működik.

Egyszerű, gyors, hatékony, sallangmentes.

Itt tudod letölteni: https://what3words.com/

A lenti videó nyújt egy kis ízelítőt a működéséről.


A telefonodon alig foglal helyet, remélhetőleg sosem lesz rá szükséged, de ha mégis, akkor nagyon nagy segítség lehet.

Ezt a bejegyzést hozzászólásoddal érdekesebbé teheted. A bejegyzéshez nem kapcsolódó, ízléstelen hozzászólások törlésre kerülnek.


Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s