CSILIS BAB HÚS NÉLKÜL

Hozzávalók (4 személyre):

  • 2 db. konzerv vörösbab
  • 2 db. konzerv fehérbab
  • 1 db. konzerv kukorica
  • 3 db. paradicsom
  • 1 nagyobb vagy 2 kisebb kaliforniai paprika (szépen mutat, ha különböző színűek)
  • 2 dl sűrű paradicsomlé
  • 3 nagy fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 mokkáskanál őrölt pirospaprika
  • 1 mokkáskanál cayenne bors
  • ízlés (és tűrőképesség) szerinti mennyiségű apróra vágott vagy szárított csilipaprika
  • 1 kiskanál morzsolt oregano
  • 1 kiskanál őrölt római kömény
  • csipetnyi őrölt fahéj
  • csipetnyi só
  • 1/2 dl olívaolaj

Elkészítés:

A paradicsomok héját hámozzuk le, majd a húsát vágjuk kockára. A paprikát is kimagozzuk és kockákra vágjuk. Az apró kockákra vágott vöröshagymát 1-2 evőkanál olívaolajon üvegesre pároljuk, beleszórjuk a paprikaféléket, belereszeljük a fokhagymát, hozzáadjuk a többi fűszert, jól összekeverjük, aztán felöntjük a paradicsomlével és 1 dl vízzel. Fedő alatt (gyakran megkeverve) mérsékelt tűzön kb. negyed óráig főzzük. Ezután hozzáadjuk a paprika- és paradicsomkockákat, a babot és a kukoricát. Az egészet fedő alatt még 10 percig főzzük. Ropogós kenyérrel vagy tortillával tálaljuk.

Ezt a bejegyzést hozzászólásoddal érdekesebbé teheted. A bejegyzéshez nem kapcsolódó, ízléstelen hozzászólások törlésre kerülnek.


Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s