Fűszeres sült karfiol

Hozzávalók:

  • 1 fej karfiol
  • 2 dl liszt
  • 2 dl víz
  • 1 teáskanál fokhagymapor
  • 1 teáskanál őrölt pirospaprika
  • 1 teáskanál őrölt római kömény
  • 1 teáskanál só
  • 1 teáskanál bors
  • 1,5 dl ketchup
  • 2 evőkanál csiliszósz
  • 1 evőkanál almaecet
  • 1 evőkanál olívaolaj

Elkészítés:
A karfiolt rózsáira szedjük. Egy tálba a lisztet, fokhagymaport, római köményt, pirospaprikát, sót és a borsot összekeverjük, hozzáadjuk a vizet, majd simára keverjük. A karfioldarabokat belemártjuk, a felesleget hagyjuk lecsöpögni, és sütőpapírral bélelt tepsire rakosgatjuk. 180 fokos sütőbe tolva, légkeverés mellett 15 percet sütjük, kivesszük megforgatjuk, és még 10 percre visszatesszük sülni. Amíg sül addig a ketchupot, a csiliszószt, az almaecetet és az olajat összekeverjük. A megsült karfiolokat egy ecsettel jól bekenjük ezzel a szósszal mindkét oldalukon. Ezt követően újabb 10 percre visszatesszük a sütőbe és ropogósra sütjük. Fogyaszthatjuk főételként, köretként, csak úgy magában desszertként, de akár filmnézés közben lehet nasi is egy kis mártogatóssal.

Ezt a bejegyzést hozzászólásoddal érdekesebbé teheted. A bejegyzéshez nem kapcsolódó, ízléstelen hozzászólások törlésre kerülnek.


Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s