Töltött sült krumpli

A képre kattintva GALÉRIA nyílik

IDE kattintva tekintsd meg a képeket, az elkészítésben sokat segíthetnek!

Hozzávalók:

  • 4 db. közepes méretű krumpli
  • 1 dl. olaj
  • 1 tk. fűszersó (ételízesítő)
  • 1 szelet szalonna
  • 1 szelet sonka
  • 1 arasznyi kolbász
  • 1 hagyma
  • 1 ek. vaj

Elkészítés:

A krumplikat jól megmossuk, majd szárazra törölgetjük és bevagdosunk keresztben kb 3/4-ed részig 3-4 milliméter vastag szeletekre, de úgy, hogy a krumpli alja egyben maradjon. A krumpliszemeket sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk. Egy ecset segítségével minden burgonyaszemet jól bekenünk étolajba áztatott fűszersóval úgy, hogy az olaj a vágásokba is befolyjon. A tepsit 200 fokos sütőbe rakjuk és a krumplikat puhára sütjük, 35-40 perc alatt. A sütés vége felé a krumplik vágásaiba vékony hagymakarikákat, szalonna- és sonkaszeleteket, kolbászkarikákat rakunk. A megtöltött krumplikat még tíz percre visszatoljuk a sütőbe. Az utolsó 5 percben megkenjük a krumplikat vajjal. Az így elkészített burgonya belül puha, kívül ropogós és nagyon finom. Salátával kínáljuk.


Ezt a bejegyzést hozzászólásoddal érdekesebbé teheted. A bejegyzéshez nem kapcsolódó, ízléstelen hozzászólások törlésre kerülnek.


Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s