Anna

A káosz elméletből ismerjük a pillangó-effektus elvét, amely azt írja le, miként indíthatja el egy lepke szárnymozgása olyan események láncolatát, mely végül, több ezer mérfölddel arrébb, akár tornádóhoz is vezethet. Azaz egy nagyon kis segítséggel, egy apró gesztussal, mi magunk is képesek vagyunk valakinek a teljes életét kedvezően megváltoztatni, jobbá tenni.

Egy jószolgálati felhívás kapcsán több ember is felajánlotta önzetlen segítségét. Ezúton is köszönöm mindenkinek, aki így tett. Sokan közülük nem kérdezték, hogy kinek és miért kell segíteni, csupán csak annyit, hogy miben tud segíteni? Bevallom, hogy kicsit sem lepődtem meg ezen, hogy az emberek jók. Ezt már korábban is megtapasztaltam. A felhívásra egyetlenegy elítélő, negatív megjegyzés sem érkezett. Úgy érzem, hogy tartozom annyival, a segítséget felajánlóknak, hogy nagyon röviden és természetesen név nélkül, elmondjam annak a fiatal nőnek a történetét, akinek ezt a jószolgálati eseményt szerveztük.

Az alábbi történet valós, mindössze a szereplők nevét változtattam meg. A főszereplőt én most Annának fogom hívni. A többi szereplő neve szintén kitalált név.

Anna a húszas éveinek a végén jár és van egy kisbabája, akit egyedül nevel. Hogy miért? Az a történet is érdekes és egy nagyon szép, romantikus dráma filmet is le lehetne forgatni belőle, de a történetnek ez a része most elmarad.

Anna gyönyörű kis szőke kislány volt. Kedves, mosolygós, őszinte. Gondtalan gyermekkora hirtelen illant el, amikor 9 évesen elvesztette hőn szeretett édesapját. Minden előzmény nélkül, váratlanul és nagyon fiatalon szenderült el egy este Péter és hagyta árván a mi kis Annánkat és özvegyen Anna édesanyját, Katalint. Anna nagyszüleit teljesen összetörte fiuk hirtelen távozása. A fájdalomból sosem gyógyultak ki. Katalin ezután egyedül nevelte Annát, de a mély fájdalom, a gyász egyre csak emésztette éveken keresztül. Sosem fordultak senkihez segítségért. Összefogtak és megpróbáltak együtt leküzdeni minden nehézséget. Anna már főiskolás volt, amikor Katalinnál súlyos betegséget állapítottak meg. Mivel nagyon sokat kellet járnia különböző kezelésekre, egy idő után elvesztette a munkahelyét, majd később rokkantsági ellátásra lett jogosult. Anna abbahagyta a főiskolát és dolgozni kezdett, hogy el tudják tartani magukat. Munka mellett polgárőri szolgálatot is vállalt, mert fontosnak tartotta, hogy őrködjön, vigyázzon a településen lakók javaira. Tudta, hogy milyen nehéz pótolni valamit, ha azt illetéktelenek elviszik, leszüretelik, vagy éppenséggel megrongálják. Sok éjszakát töltött járőrözéssel szülőfalujában, vigyázva mások álmát. Szerelmével is ekkor ismerkedett meg. Sajnos a kislánya születése előtt elváltak útjaik. A munkahelyét elvesztette, jövedelem nélkül maradt. Beteg édesanyjával nehezen tudják megteremteni a kisbabának a megfelelő körülményeket. Megfelelő körülmények nélkül pedig fennáll a veszélye, hogy szétszakad a család.  Most sem kértek segítséget senkitől sem. A helyzetüket látva, néhányan úgy gondoltuk, hogy önzetlenül segítünk. Nem nagy dologra kell gondolni. Kitakarítjuk Anna és Katalin házát, szépen kifestjük és szerényen berendezzük. Egy nagyon kedves hölgy határozatlan idejű munkahelyet ajánlott fel Annának, ezzel is segítve, hogy együtt maradhassanak.

Ha tudsz segíteni, kérlek jelezd. A felhívást az alábbi képre kattintva olvashatod el a facebookon.

Pécs, 2019.06.13.


A jótékonysági takarítás első napja

2019.06.14.

2019.06.14.


2019.06.17.


Az eseményről készült videót IDE kattintva nézheted meg.


Egy gondolat “Anna” bejegyzéshez

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s